nieuws

Centrum Stadskanaal getransformeerd in grote verzameling bouwputten

bouwbreed

Het centrum van Stadskanaal verandert binnenkort in een enorme verzameling bouwputten. Volgens wethouder Roel van der Molen komt dat voort uit puur toeval. Geheel onafhankelijk van elkaar hebben diverse projectontwikkelaars hun voorwerk voor een reeks grote bouwprojecten afgerond en gaan ze nagenoeg gelijktijdig in het centrum aan de slag. Het gaat om tenminste vier grote bouwputten in de dorpskern. Onder het motto ‘Stadskanaal timmert aan de weg’ vraagt de gemeente de bevolking bij voorbaat begrip voor de te verwachten overlast. De winkeliers en de bewoners van het centrum zijn inmiddels door de gemeente ingelicht over de grootschalige bouwactiviteiten.

Een van de op stapel staande projecten in het centrum van Stadskanaal is de bouw van een nieuw woon- en winkelcomplex op de hoek Esperantolaan/ Hoofdstraat door Paas Benus. Op de voormalige locatie van Kwantum aan de Europalaan bouwt Hulshof Hofstra het zogeheten Raethuys-project, een woontoren van elf verdiepingen met daaronder winkels en een parkeergarage. Op de oude locatie van Albert Heijn langs de Navolaan komt een fors complex van zeven verdiepingen, waarin woningen, winkels en opnieuw een ondergrondse parkeergarage staan gepland. Tot slot wordt er een nieuw Stadsplein aangelegd, waaronder nog een derde parkeergelegenheid moet komen.

Overigens is het niet uitgesloten dat bovenop de genoemde vier grote projecten in de dorpskern op korte termijn nog meer bouwactiviteiten volgen. Zo is sprake van de bouw van appartementen op het huidige Gado-terrein op de hoek Beneluxlaan/Navolaan. Woonzorg Nederland voert nog overleg met de Gado-busonderneming over de plannen.

Reageer op dit artikel