nieuws

Brug geslagen tussen Purmerend en Vinex-locatie

bouwbreed

De Jan Blankenbrug verbindt sinds gisteren de Vinex-locatie Weidevenne met de rest van Purmerend. De bijzondere brug bestaat uit drie afzonderlijk beweegbare delen. Twee langzaamverkeerbruggen en een voor gemotoriseerd verkeer liggen over het Noordhollands Kanaal. Gisteren bij de opening werden die delen neergelaten. In december 1996 is de bouw begonnen en vanaf vandaag voor alle verkeer beschikbaar.

De brug is ontworpen door Ben van Berkel en ingenieursbureau IBA tekende voor de techniek. De klus werd aangenomen door de Combinatie Vermeer/Klinkenberg/Hoogovens. In totaal heeft de bouw f. 20 miljoen (ex. btw) gekost. De brug is in totaal 40,5 meter breed, heeft een doorvaartbreedte van 16 meter en een doorvaarthoogte van 2,4 meter.

Reageer op dit artikel