nieuws

Bouwer zit niet op Arena-stoel gebakken

bouwbreed

amsterdam – Over drie business-seats valt te praten. “Voor de andere twee vecht ik”, reageert kraanverhuurder Joop Saan op de eis van Euro 2000 aan alle founders en certificaathouders hun skyboxen en plaatsen in Amsterdam Arena af te staan voor het EK.

Saan heeft een hoop geld betaald voor vijf business-seats in het voetbalpaleis. “Juist om bij topevenementen verzekerd te zijn van plaatsen. Dat wil je gewoon meemaken”, liep hij indertijd warm voor deze investeringsvorm.

De Stichting Euro 2000 dreigt het Amsterdamse voetbalfeest te verstoren. De certificaathouders hebben tot 22 april de tijd gekregen afstand te doen van hun rechten. Zo niet dan valt Amsterdam Arena af als locatie voor het EK.

In totaal gaat het om 30.000 kaartjes verdeeld over vijf wedstrijden. Weigeren de 2100 stoeleigenaren mee te werken, dan heeft Arena-directeur Jan Gaasterland een probleem. Bij de finale van de Champions League vorig jaar kregen de certificaathouders voor het eerst met de gevolgen van deze contractuele omissie te maken. Toen werd het probleem in der minne geschikt.

Van de zijde van belanghebbenden uit de bouwwereld klinken vooralsnog gematigde geluiden. Ballast Nedam en de Koninklijke Bam Groep, de twee bouwbedrijven onder de founders, laten hun standpunt afhangen van het overleg met overige founders. Wim van Vonno, bestuursvoorzitter van Bam: “Dit is natuurlijk een kink in de kabel. Iedereen die hier geld in heeft gestopt, heeft dat gedaan om topevenementen te zien. Maar u krijgt van mij geen hard standpunt, want dat heb ik nog even niet.”

Nel de Geus van Ballast Nedam: “We bekijken hoe onze belangen moeten worden afgewogen ten opzichte van het algemeen nut.”

Joop Saan kiest alvast eieren voor zijn geld: “Als ze niet in de Arena spelen, heb ik helemaal niks. En een EK zonder wedstrijden in Amsterdam dat kan natuurlijk niet. We zullen via het poldermodel moeten zoeken hoe we elkaar tegemoet kunnen komen.”

Reageer op dit artikel