nieuws

Bijna vier kilometer hangbrug

bouwbreed

De langste hangbrug ter wereld is feestelijk verlicht ter gelegenheid van de officiele opening, afgelopen zondag. Aan de brug over de straat van Akashi tussen het hoofdeiland Honshu en eiland Shikoku is tien jaar gewerkt.

De Akashi Kaikyo-brug, die in totaal 3911 meter lang is, werd direct na de opening vrijgegeven voor het verkeer. Het eerste uur al betaalden 5350 automobilisten de tol van f. 50 voor de oversteek.

Het hele kunstwerk kostte ongeveer f. 20 miljard. De brug, die hangt aan stalen kabels, is langer dan die over de Humber in Groot-Brittannie, de brug over de Grote Belt in Denemarken en Tsing Ma-brug in Hongkong. Hij moet bestand zijn tegen aardbevingen met een kracht van 8,5 op de Schaal van Richter. Foto: AFP Photo

Reageer op dit artikel