nieuws

Ballast Nedam bouwt nieuw stadion voor voetbalclub Sparta

bouwbreed Premium

Met de ondertekening van het contract tussen de BV Stadion Sparta en het bouwbedrijf Ballast Nedam is formeel de bouw van het nieuwe complex van de club van start gegaan. In augustus 1999 hoopt de Rotterdamse club de vernieuwde accommodatie officieel te openen.

Vanaf 20 april begint het bouwbedrijf met de sloopwerkzaamheden. In juni moet de nieuwbouw beginnen. De totale kosten bedragen twintig miljoen gulden. Het nieuwe stadion biedt plaats aan 10.798 toeschouwers.

De nieuwbouw van het stadion omvat twee fases. In het eerste deel wordt het veld gedraaid zodat het Kasteel aan de langezijde van het veld komt te liggen. Tijdens het aanleggen van een nieuw veld worden de west- en noordtribunes gesloopt. In maart 1999 moeten deze tribunes door nieuwe zijn vervangen.

In de tweede fase volgt de sloop en de nieuwbouw van de oost- en de kasteeltribunes. Volgend seizoen heeft Sparta dus altijd twee volledige tribunes tot zijn beschikking.

Reageer op dit artikel