nieuws

Akzo Nobel wil de grootste worden

bouwbreed

Akzo Nobel gaat een bod van f. 6,3 miljard doen op het Britse chemiebedrijf Courtaulds. Als de koop doorgaat stoot het concern ICI van de troon als grootste producent van lakken en verven in de wereld.

Het is Akzo namelijk vooral te doen om de divisie Coatings en Sealings (lakken, lijmen en afdichtingsmiddelen) van Courtaulds. Die heeft een jaaromzet van omgerekend ongeveer f. 3,6 miljard

Minder aantrekkelijk is de vezeldivisie van Courtaulds. Akzo wil die bij een overneming bundelen met zijn eigen vezelbelangen en de hele zaak vervolgens afstoten.

De totale omzet van Courtaulds bedroeg in het eind maart 1997 afgelopen boekjaar f. 7,2 miljard. Naast lakken, vezels en chemische producten heeft het bedrijf ook nog belangen in de kunststofverwerking. Akzo had vorig jaar een omzet van f. 24,1 miljard.

Reageer op dit artikel