nieuws

Aanleg op-/afritten A76 Schinnen uitgesteld

bouwbreed

Rijkswaterstaat Directie Limburg ziet voorlopig af van het aanleggen van nieuwe op- en afritten op de A76 in Schinnen en de daarbij behorende nieuwe wegen naar Nuth en afvaldeponie Nagelbeek.

Voor deze ontsluitingen moet een viaduct gebouwd worden over de snelweg heen. Het geplande viaduct schiet in lengte tekort wanneer uit de lopende studie tot verbreding van de A76 straks blijkt, dat aan weerszijden van de snelweg een derde rijstrook moet worden aangelegd.

De geplande aansluitingen en wegen zouden in 2001 gereed moeten zijn. De kosten belopen f. 30 miljoen. “Pure kapitaalvernietiging als er nu met de werkzaamheden begonnen zou worden”, aldus Rijkswaterstaat.

De werkzaamheden voor de verbreding c.q. herinrichting van de rijbanen – waarover nog geen beslissing is genomen – beginnen op zijn vroegst in 2002 en duren tot 2006. Volgens RWS-woordvoerder Whu splitst het onderzoek zich uitsluitend toe op verbreding van de snelweg. De rijksdienst voelt zich om meerdere redenen niet gebonden aan de geplande toe- en afrittenlocatie. “De plannen voor het aanleggen van de ontsluitingen op de A76 zijn achterhaald”, aldus Whu.

De afvaldeponie Nagelbeek mag volgens een uitspraak de Raad van State niet worden uitgebreid. Het geplande ontvangstemplacement is reeds eerder afgevoerd. Rijkswaterstaat heeft Schinnen en Nuth verzocht om mee te denken over een nieuwe locatie richting Industriepark de Horsel Nuth. Om de komende jaren de problemen binnen de perken te houden worden op de huidige kruising A76 en Nuth de verkeersinstallatie en het bestaande viaduct zo nodig verbreed.

Reageer op dit artikel