nieuws

Zware zuidwester houdt aardig huis

bouwbreed

Zware windstoten beuken op de Nederlandse kust. De zuidwesterstorm blijft maar aanhouden en zorgt er voor dat de Scheveningse boulevard spookachtig verlaten blijft. Medewerkers van het Haagse aannemingsbedrijf Dijkers en Pijl lijken daar de enige te zijn die zich niet aan de elementen storen.

Ze zijn in opdracht van de gemeente Den Haag bezig met het herstel van de steenglooiing bij de Scheveningse boulevard. Gehuld in regenkleding en balancerend op de schuine helling, leggen ze de zware keien in het zand. Als zich weer een windstoot aandient, houden ze zich even vast. “Vanochtend”, zegt de uitvoerder, “was het nog veel erger. Maar ik geef toe, het is nu ook bijna niet meer te doen.”

Het loopt tegen het einde van de ochtend als naast de aanhoudende wind ook nog eens een fikse regenbui losbarst. De mannen van Dijkers en Pijl vinden het wel best en blazen de aftocht.

De Haagse regio wordt dan zo’n 24 uur geteisterd door de zware windstoten. De politie in de regio Haaglanden kreeg in totaal meer dan honderd meldingen over problemen. Bomen waaiden om en vielen over de weg, takken braken af, dakpannen kwamen naar beneden en steigerdelen of hele steigers stonden zelfs op instorten. In twee straten in Den Haag werden zelfs hele stukken van het dak geblazen.

Ook elders zorgde zuidwesterstorm voor overlast. Op de A58 richting Noord-Brabant kwamen gisteren twee mensen om het leven bij een verkeersongeval waarbij het slechte weer een rol speelde. Hoosbuien, in combinatie met de stevige wind, zorgden voor een aantal verkeersongevallen.

Reageer op dit artikel