nieuws

Ziekenhuis Dijkzigt Rotterdam wacht grootschalige verbouwing

bouwbreed

Het Dijkzigt-ziekenhuis in Rotterdam heeft plannen voor een grootscheepse verbouwing. Het ziekenhuis aan het Dr. Molewaterplein is eerder al gerenoveerd. Maar de 1200 patienten krijgen straks weer een nieuw dak boven het hoofd. Dat maakte de raad van bestuur vrijdagmiddag bekend. Het ministerie van Volksgezondheid zou binnen enkele maanden van de bestuurders een goed doortimmerd plan over de verbouwing willen zien. Het is de bedoeling dat na de nieuwbouw van Dijkzigt ook de kankerkliniek Daniel den Hoed een plaats op het ziekenhuiscomplex krijgt. Het Sophia Kinderziekenhuis staat er al.

De raad van bestuur gaat ervan uit dat de nieuwbouw 10 jaar in beslag neemt. Tijdens de verbouwing moet namelijk voldoende plek voor de patienten worden gevonden.

Reageer op dit artikel