nieuws

Tekton en Bemog bouwen eerste fase Kernhem Ede

bouwbreed

Tekton Projectontwikkeling en Bemog Projectontwikkeling mogen de eerste 935 woningen in het nieuwbouwplan Kernhem in Ede bouwen.

Plan Kernhem is een groot uitbreidingsplan in de gemeente Ede en voorziet in de bouw van ongeveer 4000 woningen. In dit en het komende jaar moeten de eerste 900 woningen daarvan gebouwd worden. Bemog bouwt er ruim 300, Tekton krijgt het leeuwendeel van 600 woningen.

Een deel van de eerst te bouwen woningen staat langs een drukke provinciale weg, de N225. Tekton Projectontwikkeling heeft voor die locatie negen woningtypen ontworpen, die de overmaat aan geluid kunnen opvangen. Dat gebeurt onder meer door woon – en slaapvertrekken aan de achterzijde en minder geluidsgevoelige ruimten als keuken en badkamer aan de wegkant. Omdat die wegkant op het zuiden ligt, voorziet Tekton de huizen van serre-achtige glaspartijen. Die hebben een dubbele functie: doorlaten van het licht en tegenhouden van de verkeersgeluiden.

Het plangebied Kernhem grenst aan landschappelijk zeer waardevolle gebieden en wordt daarvan afgescheiden middels een ecozone en houtwallen. Tekton bouwt ook de woningen, die aan deze ecozone grenzen.

Reageer op dit artikel