nieuws

St. Servatius pakt ‘complex 343’ aan

bouwbreed

Woningstichting St. Servatius Maastricht begint na de zomervakantie met de renovatie van 90 huurwoningen in het zogenaamde ‘Complex 343’, in de Maastrichtse wijk Akerpoort.

De huurders kwamen onlangs in opstand toen St. Servatius, tegen de afspraken met de huurders in, aankondigde de werkzaamheden in twee fasen uit te voeren: het aanbrengen van warmte-isolatie en dubbele beglazing in 1998 en het vernieuwen van badkamers en toiletten in 1999. De woningstichting wilde met de laatst genoemde werkzaamheden een jaar wachten om meer duidelijkheid te krijgen over de totaalaanpak van de wijk en de doorstroming van huurders naar koopwoningen.

De komende tien jaren moeten hier 350 woningen worden gesloopt en 150 huurwoningen verkocht. De renovatiekosten belopen f. 4 miljoen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels