nieuws

Scheurtjes in plafond Concertgebouw

bouwbreed Premium

In het plafond van de Grote Zaal in het Concertgebouw in Amsterdam zijn kleine scheurtjes ontstaan. Om te voorkomen dat ze groter worden of er dat stucwerk naar beneden valt, zijn op enkele plaatsen kleine latjes aangebracht, aldus directeur E. Gerritsen.

De scheurtjes zijn dinsdag ontdekt. Ze zijn mogelijk het gevolg van heiwerkzaamheden op het nabijgelegen Museumplein. De aannemer die de ondergrondse garage op het plein bouwt, is wel binnen de gestelde normen gebleven, maar mogelijk trilde er op een bepaald moment toch iets mee waardoor de scheurtjes ontstonden, aldus Gerritsen.

In verband met de renovatie die voor de komende zomer in de Grote Zaal op het programma staat, werd het plafond al enkele weken met verrekijkers bekeken. Dinsdag merkte men dat er enkele scheurtjes waren bijgekomen. Deze zomer wordt de Grote Zaal opnieuw gewit en gestuct. De zaal is voor het laatst in 1963 gewit. De financiering voor de opknapbeurt is nog niet rond.

Reageer op dit artikel