nieuws

Polyester dakplaten komen naar Nederland

bouwbreed Premium

Scala Plastics te Wetteren in Belgie gaat zijn Scalanit polyester dakplaten in Nederland promoten. Volgens een woordvoerder zijn de platen ruim twee jaar in productie. Ze zijn een alternatief voor andere golfplaten, bijvoorbeeld die van glasvezelcement. De Scalanit platen zijn zeer sterk. Bij een gelijkmatig verdeelde belasting van 1000 kg per vierkante meter en een gordingsafstand van 108 centimeter buigen ze slechts 1,5 procent door. Als de belasting verdwijnt, keert de plaat in haar oorspronkelijke vorm terug. De platen zijn licht, slechts 4,2 kilogram per vierkante meter. In tegenstelling tot andere golfplaten nemen ze geen vocht op en kan zich geen mos afzetten. Scalanit golfplaten zijn 15 tot 20 procent duurder dan glasvezelcementplaten, maar het verwerken gaat sneller, stelt de woordvoerder. Daardoor is de toepassing uiteindelijk goedkoper. De kleuren zijn antraciet en bruin. Rood en lichtgrijs zijn op bestelling verkrijgbaar. De polyester platen laten zich verzagen met een fijngetande houtzaag of een diamantslijpschijf.

Scalanit platen zijn er in twee profielen en vier kleuren.

Reageer op dit artikel