nieuws

Plafondplaat veilig voor gezondheid

bouwbreed

Owa heeft zijn productielijn omgebouwd om een gezonde plafondplaat te maken. Volgens het bedrijf zijn de Owacoustic-platen de eerste ter wereld, die voldoen aan de strengste gezondheidseisen en aan de criteria voor duurzaam bouwen. In plaats van steenwol bevatten de platen witte minerale wol.

De wittewolplaat bestaat uit zand alsmede gerecycled glas en kalkzandsteen. Het materiaal bevat geen vezels en andere stoffen, die de gezondheid kunnen schaden. Het materiaal is biologisch volledig afbreekbaar.

De platen hebben, overeenkomstig hun minerale broeders, een hoog geluidsabsorberend vermogen. Ze zijn als zelfstandige bouwplaat 90 minuten brandwerend, in samenhang met steenachtige bouwplafonds zelfs 120 minuten.

Volgens de Duitse bouwstofklassering zijn ze moeilijk ontvlambaar volgens B1 en onbrandbaar volgens A2.

Owa BV, Amsterdam, 020-6825305.

Reageer op dit artikel