nieuws

Ontwikkelaar in de slag met Obdam

bouwbreed

Projectontwikkelaar Vrieshorst BV is woedend op de gemeente Obdam. De gemeente blies onlangs het plan af voor de bouw van een winkelcentrum aan de rand van het dorp. De Amsterdamse ontwikkelaar schakelde daarop de rechter in, die binnenkort uitspraak doet.

Obdam schakelde in 1995 Vrieshorst in om de mogelijkheid te onderzoeken voor uitbreiding van de winkelactiviteiten in de kern van het dorp. Na verloop van tijd gaf de gemeente te kennen toch meer te voelen voor een winkelcentrum even buiten de kern van het dorp. Het centrum van Obdam zou te klein zijn.

Vrieshorst concentreerde zich vervolgens op een plan even buiten het centrum.

De gemeenteraad toonde zich in eerste instantie positief, maar weigerde vervolgens een bouwvergunning te verlenen toen de provincie Noord-Holland lucht kreeg van de plannen. Het provinciebestuur zag namelijk meer in uitbreiding van de winkelactiviteiten in het centrum van Obdam.

De gemeente Obdam verbrak vervolgens de contacten met de Amsterdamse projectontwikkelaar en ging in zee met een andere plannenmaker en een supermarkteigenaar. Dit was tegen het zere been van Vrieshorst.

De ontwikkelaar probeert nu via de rechter alsnog gedaan te krijgen dat het winkelcentrum aan de rand van Obdam wordt gerealiseerd. Lukt dat niet, dan overweegt Vrieshorst een schadeclaim in te dienen. De gemeente Obdam was niet bereikbaar voor commentaar.

Reageer op dit artikel