nieuws

Onderhands of openbaar

bouwbreed

De raad van de gemeente Zwijndrecht zal donderdag moeten beslissen over het aanpassen van velden van de voetbalvereniging Groote Lindt en ZBC’97. Financieel gezien zal dat geen punt van discussie worden. Omdat de aanleg van de Betuwelijn deze aanpassing noodzakelijk maakt, kan de gemeente rekenen op een schadevergoeding van de NS.

De vraag is alleen of de aanleg van twee zogenaamde grass-mastervelden, die volgens het NOC /NSF noodzakelijk zijn voor training en wedstrijden, onderhands mag worden aanbesteed. De aanleg van beide velden in een bestek komt uit boven een bedrag van f. 700.000. En dat is meer dan de richtlijn voor het openbaar aanbesteden van gemeentelijke werken, die op 25 maart 1993 is aangenomen.

Op zich is er niets tegen openbare aanbesteding, ware het niet dat de leverancier van de kunststofvezels van het Grass-mastersysteem heeft laten weten dat er slechts een beperkt aantal geselecteerde bedrijven is die de rechten heeft om dit systeem aan te leggen.

Dus moet er toch onderhands worden aanbesteed. Of er moet worden gekozen voor een ander type veld. B en W stelt voor onderhands aan te besteden.

Reageer op dit artikel