nieuws

Nieuwbouw in Amersfoort

bouwbreed

Aan de Stadsring van Amersfoort verrijzen 52 woningen, 10.000 vierkante meter kantooroppervlak, 3000 vierkante meter winkelruimte en een parkeerplaats met ruimte voor 600 auto’s. Het gebouw, ‘De Soeverein’, behoort tot het Centraal Stadsgebied van Amersfoort, de belangrijkste bouwlocatie van de stad met een oppervlakte van 114 hectare.

Nog dit jaar wordt begonnen met de bouw van de parkeergarage onder De Soeverein. Volgens planning moet het complex in 2000 worden opgeleverd. Dit heeft Projectontwikkelingsmaatschappij Van Zwol uit Amersfoort bekendgemaakt. De Soeverein is ontworpen door N.C. van Vugt van architectenbureau Ellerman Lucas van Vugt.

In het Centraal Stadsgebied Amersfoort komen verder 1800 woningen, 270.000 vierkante meter kantooroppervlak, 32.000 vierkante meter winkelruimte.

Reageer op dit artikel