nieuws

Mulder Boskoop verwacht weer nettowinst

bouwbreed

Het al jarenlang kwakkelende Mulder Boskoop (betonmixers, staal- en silobouw) verwacht over 1997 een nettowinst van f. 3,9 miljoen en een omzet van f. 91 miljoen. Die bedragen moeten komen van de (pro Forma) over te nemen bedrijven De Vries Robbe Gevelbouw en Bailey Steel en Cranes. Deze overnames zijn al eerder bekend gemaakt. Het formele besluit daarover wordt pas genomen op de aandeelhoudersvergadering van 23 maart.

Dan zal ook de naam van het bedrijf worden gewijzigd in De Vries Robbe Groep. In 1998 verwacht de onderneming “een duidelijke groei van de nettowinst.” Die verwachting is gebaseerd op de marktomstandigheden en de orderportefeuille.

Mulder Boskoop heeft zijn verliesgevende activiteiten inmiddels verkocht. Voor de over te nemen bedrijven moet f. 40 miljoen worden betaald. Dat geld moet komen uit nieuw uit te geven aandelen. Uiteindelijk moet dat een onderneming opleveren die zich bezighoudt met industriele engineering, productie en dienstverlening.

Onderdeel van het nieuwe productenpakket zijn onder meer ontwerp en productie van aluminiumgeveldelen en de fabricage van boortorens, hijs- en hefwerktuigen en bewegende staalconstructies.

In totaal werken bij de nieuwe combinatie circa achthonderd mensen.

Reageer op dit artikel