nieuws

Miljoenenmeevaller naar Gelderland

bouwbreed

Een meevaller van f. 16 miljoen wil de provincie Gelderland besteden aan onder meer de vernieuwing van de binnenstad van Ede, herontwikkeling van een bedrijventerrein in Zutphen en het ontsluiten van een bedrijventerrein in Apeldoorn. Dit blijkt uit het Meerjarig Investeringsprogramma Majeure projecten van de provincie Gelderland.

Gelderland heeft dit jaar f. 16 miljoen extra te besteden omdat energiebedrijf NUON rente van een lening aflost en omdat de provincie niet, zoals gepland, meebetaalt aan de verbetering van de infrastructuur van Groenlo.

In Groenlo zou een ontsluitingsweg worden aangelegd bij een bedrijventerrein waar Grolsch zich zou vestigen. De bierfabrikant zag hiervan af waardoor de weg niet wordt aangelegd.

De provincie wil aan Ede f. 4 miljoen geven voor de vernieuwing van de binnenstad. Hier worden 660 huizen gebouwd, komt 22.200 vierkante meter winkelruimte, 6800 vierkante meter ruimte voor culturele voorzieningen en 5200 vierkante meter kantoorruimte. Verder wordt een parkeerplaats van 2200 vierkante meter aangelegd.

In Zutphen krijgt het gebied Vierhoek De Dreef een nieuwe invulling met onder meer een hotel, een bioscoop en een indoorkartbaan. De provincie wil f. 3 miljoen bijdragen.

Het bedrijventerrein Stadhoudersmolen in Apeldoorn moet een nieuwe weg krijgen over het Apeldoorns Kanaal. Hier wil de provincie f. 4 miljoen aan bijdragen. Bovendien wil Gelderland f. 5 miljoen pompen in de bouw van een nieuw gemeentearchief in Apeldoorn.

Reageer op dit artikel