nieuws

Mijlpaal in Limburg voor warmte-kracht

bouwbreed

Het energiebedrijf Mega Limburg beschikt vanaf vrijdag over 100 megawatt warmte-krachtvermogen. Dan neemt Woningstichting Blariacum de warmtekrachtcentrale in gebruik die de vier Molenbossenflats van warmte gaat voorzien. De centrale met een vermogen van 0,6 megawatt is de 220ste in Limburg . De centrale is in principe groot genoeg om alle warmte voor de 608 huishoudens te leveren. Alleen voor pieken in de warmtevraag zijn vier cv-ketels bijgeplaatst.

De 220 wkk-installaties in Limburg leveren samen 330 miljoen kilowattuur elektriciteit. Dat is voldoende stroom voor 100.000 gezinnen.

De wkk-centrale is onderdeel van een algehele opknapbeurt van de ruim 25 jaar oude flats. De renovatie omvat nog meer energiebesparende maatregelen. Zo krijgen alle flats HR+-glas en worden de gevelpanelen geisoleerd. Individuele bemetering en thermostaatkranen op de radiatoren moeten ervoor zorgen dat de bewoners zelf ook bewuster met energie omgaan.

Reageer op dit artikel