nieuws

Melkert wil groter starterskrediet

bouwbreed Premium

Minister Melkert van Sociale Zaken wil het voor bijstandsgerechtigden makkelijker maken een bedrijfje op te zetten. De daarvoor bestaande regelingen wil hij verruimen, zei hij maandag tijdens een bijeenkomst in Drachten.

De PvdA-bewindsman wil het starterskrediet (het bedrag dat bijstandsgerechtigden kunnen lenen tegen een aantrekkelijke rente) “beduidend” verhogen. Nu is dat maximaal f. 41.000. Wat het nieuwe maximum wordt vermeldde Melkert niet.

Ook wil de minister de periode waarin het inkomen van een startende ondernemer wordt aangevuld tot bijstandsniveau, verdubbelen tot drie jaar. Daarnaast wil hij bijstandsgerechtigden die van plan zijn een bedrijfje te beginnen, enige tijd vrijstellen van sollicitatieplicht.

Reageer op dit artikel