nieuws

Meer duurzaam hout uit Maleisie verwacht

bouwbreed Premium

Houtimporteurs kunnen rekenen op grote hoeveelheden gecertificeerd hout uit Maleisie, aldus de Stichting Keurhout te Weesp. Dit is vooral te danken aan het feit dat Maleisische autoriteiten vertrouwen hebben in de mogelijkheden van de Nederlandse markt. Via een proefproject in Maleisie is met succes gecertificeerd hout bij gemeenten en woningbouwverenigingen geintroduceerd. Daarom zijn de Maleisiers bereid om meer duurzaam geproduceerd hout volgens de Nederlandse maatstaven te produceren.

De Nederlandse overheid heeft inmiddels minimumeisen voor duurzaam geproduceerd hout opgesteld. Deze zijn door de Stichting Keurhout als toetsingscriteria overgenomen. De Keurhout-Verklaring geldt voor drie toetsingsgebieden in Maleisie. De Maleisische autoriteiten denken aan de criteria te kunnen voldoen. Ze willen de keuringseisen voor het gehele schiereiland laten gelden. Daardoor kan er meer gecertificeerd hout uit die gebieden worden verwacht.

Reageer op dit artikel