nieuws

– Limburgse Plassen

bouwbreed

De Centrale Industriezand Voorziening (CIV) en de gemeente Bergen (L.) mogen drijvende bungalows en/of paalwoningen bouwen bij de nieuwe plassen tussen het Wellse Leukermeer en de Maas in Bergen. De Projectgroep De Maaswerken, waarin Limburg en Rijk vertegenwoordigd zijn, geeft hiervoor toestemming.

Maaswerken heeft de locaties aangegeven. CIV en Bergen bestuderen nu of het plan Leukerwaarden haalbaar en rendabel is. Hoeveel huisjes er uiteindelijk zullen komen, is nog niet duidelijk. CIV en Bergen hadden zo’n tweehonderd woningen gepland.

Volgens woordvoerder Ewalts van de gemeente Bergen komt er pas duidelijkheid over de omvang van afgraving en bouw van de bungalows, na de milieueffectrapportage. Dit met betrekking tot het natuur-onderdeel van Leukerwaarden in de mer-procedure.

Reageer op dit artikel