nieuws

Lichtere isolatieplaat doet geen concessie aan kwaliteit

bouwbreed

Met de ruim anderhalve kilo lichtere isolatieplaat GG 1000 valt voordelig te isoleren zonder dat er concessies zijn gedaan aan de kwaliteit. De met gebitumineerd glasvlies gecacheerde isolatieplaten van 1 x 1,2 meter zijn bestemd voor tweelaagse bitumineuze dakbedekkingssystemen.

Het tweelaagse systeem is na de gebruiksfase ‘redelijk gemakkelijk’ scheidbaar. Daardoor is het EPS hardschuim, dat als isolatie dient, eenvoudig recyclebaar. Dat geldt niet voor de bitumen en met de eventueel daaraan verkleefde resten EPS.

De isolatieplaat is op platte daken te leggen op ondergronden van geprofileerd staalplaat en beton. Hij is indirect mechanisch te bevestigen of losgelegd en geballast toepasbaar. Met deze platen is een duurzame en hoogwaardig isolatie binnen ieders bereik.

Op de voornoemde daken is met een lichtere cachering van bitumineus materiaal te volstaan. Het betreft een cachering van 1000 gr/m2 in plaats van de veel gebruikte 2400 gr/m2 cachering. Dat laat zich direct vertalen in een lagere prijs.

Na het aanbrengen van een tussenlaag, is de toplaag er probleemloos op te branden zonder dat gevaar ontstaat voor het insmelten in de isolatie.

De platen zijn niet voorzien van een overlap, waardoor naden niet worden verborgen en direct opvallen. Dit ter vermijding van het ontstaan van koudebruggen.

De platen zijn geproduceerd onder een Komo attest-met-productcertificaat. Het leveringsprogramma omvat vlakke en afschotplaten.

Dakisolatieplaten laten zich vlot verwerken.

Reageer op dit artikel