nieuws

Leefbaar Hilversum geeft prioriteit aan tunnelaanleg

bouwbreed

Leefbaar Hilversum, de lokale belangenpartij die tijdens de gemeenteverkiezingen veertien van de in totaal 37 stemmen behaalde, wil alleen een college vormen met partijen die zich inzetten voor de aanleg van twee wegtunnels (van het mediapark naar de A1 en van de Vreelandseweg naar de A27) en voor een spoortunnel.

Tot nu toe komen alleen de PvdA, VVD en CDA daarvoor in aanmerking. Groenlinks en D66 voelen alleen voor een spoortunnel. Wegtunnels wijzen zij af. GPV/SGP/RPF ziet helemaal niets in de aanleg van tunnels. De tunnelplannen kwamen aan de orde bij het college-overleg over het verkeer.

Leefbaar Hilversum vindt dat tal van onderdelen van het plan Wegen opnieuw onder de loep moet worden genomen. Vooral de inrichting van radialen en hoofdwegen. De lokale belangenpartij wil verder onderzoeken of het plan Wegen versneld kan worden uitgevoerd, eventueel met private financiering en bijdragen van andere overheden.

Reageer op dit artikel