nieuws

Jaarbeurs is slechte bereikbaarheid zat

bouwbreed

De Jaarbeurs in Utrecht wil beter bereikbaar zijn. Ze doet een oproep aan de politieke partijen in de stad om de verkeersproblematiek rond het beurscomplex op de agenda van de college-onderhandelingen te zetten.

“We doen er alles aan om de mensen met het openbaar vervoer te laten komen, maar daar wordt te weinig gehoor aan te geven. Verder hebben we zelf ook al maatregelen genomen op het infrastructurele vlak”, zegt Weijmans, woordvoerder van de Jaarbeurs. De gemeente moet voor de rest zorgen: met name een betere afstemming van de verkeerslichten zou volgens hem de doorvoer van het verkeer ten goede komen.

Directe aanleiding voor de oproep is de topdrukte afgelopen zondag toen binnen enkele uren 55.000 mensen vijf beurzen bezochten.

Reageer op dit artikel