nieuws

IJsselmeervereniging voert geen actie meer

bouwbreed

De Vereniging tot Behoud van het IJsselmeer wil zich meer op de inhoud richten, en minder actievoeren. Het bestuur stelt daarom voor de vereniging af te slanken en voorrang te geven aan de aanstelling van een beleidsmedewerker. Ook de slechte financiele situatie van de vereniging maakt dat noodzakelijk.

De vereniging werd 26 jaar geleden opgericht als pressiegroep tegen het inrichten van de Markerwaard. Ook heeft de organisatie zich ingezet tegen de bouw van IJburg.

Het ontbreken van een professionele beleidsmedewerker heeft de vereniging het afgelopen jaar op tal van fronten opgebroken, meent het bestuur. Het bestuur en de beleidsraad schoten tekort. “We willen minder actievoeren en ons meer richten op de inhoud”, aldus voorzitter C. Hermann. De 4500 leden hebben van het bestuur een notitie ontvangen over de toekomst van de vereniging.

Nu de vereniging nog maar een betaalde medewerker en een beperkt secretariaat overhoudt, stelt het bestuur voor dat de medewerker tijdelijk zijn intrek neemt bij de Werkgroep Reinwater in Amsterdam. De IJsselmeervereniging besloot eerder al te gaan samenwerken met drie vergelijkbare organisaties: de Waddenvereniging en de Stichtingen Werkgroep Noordzee en Reinwater. Met elkaar vormen zij het Waterpact.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels