nieuws

Hydraulische verdichter voor smalle sleuven

bouwbreed

De problematiek rond het verdichten van zeer smalle sleuven, onder andere die welke met kettingfreesmachines zijn gegraven, is voor fabrikant Peter Lancier GmbH reden voor de ontwikkeling van een volledig nieuw verdichtingsconcept.

Voor gefreesde sleuven met een breedte van minder dan 300 mm en diepten van 600 mm en meer, is in het algemeen het beschikbare verdichtingsmaterieel niet geschikt.

Lancier construeerde voor dit doel een universeel toepasbare sleuvenverdichter, de GV 1500 die behalve uitstekend voor dit werk ook voor andere verdichtingswerkzaamheden goed is te gebruiken.

De verdichter is gebouwd als aanbouwwerktuig en is te monteren op dragermachines zoals minigraver, hydraulische graafmachine, wiellader, enzovoorts.

Voorwaarde is overigens wel dat de hydrauliek van de dragermachine minimaal 60 l/min levert bij een werkdruk van 160 bar. Een zelfrijdende machine met verdichtingseenheid is bij Lancier nog in ontwikkeling. De gemakkelijk uitwisselbare voetplaten met breedten van 100 tot 300 mm, zijn al bij sleufbreedten van 100 breedte te gebruiken.

De zwevende parallellogram ophanging absorbeert alle trillingen van de verdichter waardoor deze niet op de dragermachine worden overgebracht. De ophanging zorgt voor een continue loodrechte positie van de verdichter en optimale overdacht van de verdichtingsimpulsen op de ondergrond.

De hefhoogte van de draagarm is traploos instelbaar, terwijl door de zijdelingse verplaatsbaarheid van de verdichter steeds de ligging van de sleuf nauwkeurig kan worden gevolgd.

Lancier GV 1500 hydraulische verdichtingsunit voor sleuven met een breedte van 100 mm tot 300 mm. Het universele verdichtingswerktuig is te monteren op uiteenlopende dragermachines waarvan het hydraulische systeem minimaal 60 l/min levert bij een werkdruk van 160 bar.

Reageer op dit artikel