nieuws

Hochtief mag groter aandeel Holzmann

bouwbreed

De Essener bouwreus Hochtief is een stap verder om een grotere vinger in de pap te krijgen bij concurrent Philipp Holzmann uit Frankfurt. De kartellsenaat van de Gerechtskamer in Berlijn heeft beslist dat Hochtief zijn aandelenpakket Holzmann mag opvoeren van 20 tot 35 procent.

Waarschijnlijk zal het gevecht om de macht bij Holzmann tot voor het hoogste gerecht in Karlsruhe worden uitgevochten. Het Kartellamt in Berlijn, de Duitse instantie die waakt over de concurrentie en drie jaar geleden de opmars van Hochtief verbood, is van plan beroep aan te tekenen.

Begin vorig jaar gooide Hochtief het op een akkoordje met de Deutsche Bank. Beide bedrijven wilden hun aandelen Holzmann (samen net 50 procent) bundelen maar die poging werd geblokkeerd door de Europese Commissie.

Het Kartellamt houdt vol dat door een grotere betrokkenheid bij Holzmann Hochtief te machtig wordt op de markt van projecten boven de 50 miljoen DM. Het Essener concern betwist die visie en zegt zeker vijftig serieuze concurrenten te kunnen opnoemen.

Hochtief heeft zijn financiele positie ten opzichte van Holzmann overigens flink versterkt.

Reageer op dit artikel