nieuws

Hilversum begint met aanleg bedrijfsterrein

bouwbreed

De Hilversumse wethouder mevrouw E. Weijers geeft aanstaande maandag symbolisch het startsein voor het dempen van de Eerste Havenarm en een deel van de haven in Hilversum. Op het gedempte deel moet in de toekomst een bedrijfsterrein verrijzen.

Volgens projectleider E.M. Sonnenberg bestaat in Hilversum een schreeuwende behoefte aan woningen en ruimte voor bedrijven. “De plaats ligt ingeklemd tussen natuurgebieden. Elke meter die we kunnen winnen, is meegenomen.”

Niet bekend

De gemeente wil in de toekomst ook de andere havenarmen dempen. Het dempen van de vierde arm is echter voorlopig nog niet aan de orde. Hier zit een betonmortelcentrale die geheel van vervoer over het water afhankelijk is. Ook voor de woonboten in er bij de derde havenarm is nog geen alternatief gevonden.

Reageer op dit artikel