nieuws

Goedkope bouw op Nieuw Terbregge in Rotterdam

bouwbreed Premium

Rotterdam gaat experimenteren met goedkope koopwoningen. Op Nieuw Terbregge, een bouwlocatie in de wijk Hillegersberg, komen tachtig woningen van f. 175.000. De mensen die de woningen willen kopen mogen niet meer verdienen dan f. 60.000.

De wijk Nieuw Terbregge is een project van ontwikkelaar Proper Stok. In het onlangs goedgekeurde masterplan gaat men uit van de bouw van minimaal 820 en maximaal 910 woningen in het gebeid. Een belangrijk deel van de woningen komt in het segment eengezinswoningen.

De toekomstige eigenaren van de tachtig goedkope woningen kunnen niet zonder meer de huizen doorverkopen. Het ‘maatschappelijk gebonden eigendom’ is op de woningen van toepassing. Het beheer is door projectontwikkelaar en gemeente in handen gegeven van een corporatie.

Reageer op dit artikel