nieuws

Geen mer van Utrecht Centrum Project

bouwbreed Premium

Het Utrechtse gemeentebestuur ziet af van een uitgebreid milieuonderzoek naar de mogelijke gevolgen van het Utrecht Centrum Project (UCP). Dat plan behelst een f. 3,5 miljard kostende facelift van het gebied rond het Centraal Station, de Jaarbeurs, winkelcentrum Hoog Catharijne en het Vredenburg.

Het college van B en W meent dat het niet nodig is een zogenoemde milieu-effectrapportage (MER) uit te voeren omdat de feitelijke bestemming van het gebied vrijwel gelijk blijft. Bovendien is het volgens wethouder A. Rijckenberg “nogal een papieren rompslomp”.

Omwonenden zijn woedend over de beslissing van het stadsbestuur. Zij vrezen dat de vestiging van grote kantoren en nieuwe woningen tot meer verkeersoverlast zal leiden. Woordvoerster van het Platform Verlengde Spoorlaan Yet van den Bergh, voor Leefbaar Utrecht in de raad gekozen, noemt het een “historische blunder”. Zij stapt naar de Raad van State omdat het college volgens haar de wet overtreedt.

Reageer op dit artikel