nieuws

Gebruik Internet in de bouw ver onder landelijk gemiddelde

bouwbreed Premium

Het gebruik van Internet ligt in de bouw ver onder het landelijk gemiddelde. Dat blijkt uit een NIPO-onderzoek in opdracht van HCP-Edibouw te Ede. Het gemiddelde aantal bedrijven met toegang tot Internet is 25 procent.

Voor de bouwnijverheid was het op 1 januari van dit jaar niet meer dan 12 procent. Alleen de detailhandel scoort lager met 10 procent. Binnen de bouw maakt van de installatiebedrijven gemiddeld 27 procent gebruik van het netwerk. De burgerlijke utiliteitsbouw doet het minst met Internet. Gemiddeld heeft slechts 7 procent toegang. De bedrijven in de bouw hebben ook weinig belangstelling.

Slechts 18 procent is van plan om in de loop van 1998 tot gebruik van Internet over te gaan. Dit ondanks de initiatieven van organisaties zoals het NVOB, Arbouw en het Sociaal Fonds Bouwnijverheid. Om de bekendheid met Internet te bevorderen, houdt HCP-Edibouw bijeenkomsten in Media Plaza, het informatiecentrum voor nieuwe media in de Jaarbeurs te Utrecht.

Reageer op dit artikel