nieuws

Friese bouwwerken in the picture

bouwbreed

Hus en Hiem, het bureau voor welstandsadvisering en monumentenzorg in Friesland, brengt dit jaar veertien recente en bijzondere Friese bouwwerken voor het voetlicht in de expositie ‘Het Betere Werk 1998’.

Een jury bestaande uit architecten van de welstandscommissie selecteerde twaalf recente bouwwerken, waaronder het districtskantoor van de PTT in Leeuwarden, een winkel met bovenwoningen in Leeuwarden, het technologisch centrum in Drachten, de gereformeerde kerk in Haulerwijk, een verffabriek in Marrum en een bedrijfsgebouw in Dokkum.

De gekozen monumentale panden zijn een visserswoning in Moddergat en een kantoorgebouw in Harlingen. De gebouwen worden getoond aan de hand van foto’s op panelen.

“We hebben de naam dat we een kritisch clubje zijn die nogal wat plannen afkeurt. Met deze expositie willen we laten zien dat afwijkende bouwwerken ook erg mooi kunnen zijn. Zo mooi, dat wij ze toejuichen”, motiveert architect Coen Huesse van Hus en Hiem.

De tentoonstelling is nog tot 9 april in het Stadskantoor te Leeuwarden te zien en reist daarna door Friesland.

Reageer op dit artikel