nieuws

Exclusieve woonwijk voor Nieuwe Pekela

bouwbreed

Projectontwikkelaar Vastgoed Noord uit Drachten heeft onder het motto ‘wonen in het bos’ de plannen gepresenteerd voor een exclusieve nieuwe woonwijk in het Oost-Groningse Nieuwe Pekela. In het voorlopige ontwerp wordt rekening gehouden met de bouw van 51 woningen op de voormalige locatie Kienholt aan de rondweg en nog eens 28 geschakelde kubusvormige woningen op het erachter gelegen stuk bos (veertien kavels van elk 1.200 vierkante meter). Het ligt in de bedoeling dat bouwbedrijf Noppert uit Heerenveen de nieuwe woonwijk gaat realiseren.

In de plannen springen vooral de bijzondere cirkelvormige bouw van de woningen op het voormalige Kienholt-terrein in het oog. In de vorm van een halve cirkel staan daar acht woningen gepland, in combinatie met vijftien appartementen. Voor de halve cirkel wordt een vijverpartij aangelegd. Alle woningen worden gebouwd in de particuliere sector. Met name de appartementen met lift zijn volgens Vastgoed Noord zeer geschikt voor ouderen.

Het gemeentebestuur van Nieuwe Pekela wil haast maken met de aanpassingen aan de infrastructuur, die nodig zijn om de woonwijk te kunnen realiseren. Nog voor de winter moet onder meer een drie meter brede rondlopende weg zijn aangelegd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels