nieuws

Europese bouw wil serieuze behandeling

bouwbreed

Het ‘European Construction Forum’ (ECF) wil een serieuze behandeling van de toekomst van de bouw op Europees niveau, tijdens de bijeenkomst van ministers op 7 mei. In november 1996 richtten Europese organisaties van architecten, producenten van bouwmaterialen en -producten, adviseurs, constructeurs en bouwbedrijven, het ECF op. In november 1997 stelde het forum een discussiestuk vast, de ‘Communication regarding the competitiveness of the construction industry’. Dit stuk wordt behandeld tijdens de vergadering van ministers op 7 mei.

Het is voor het eerst dat de bouw op dit niveau aan de orde komt. Een aantal ministers is echter niet direct verantwoordelijk voor de bouw in hun land. Omdat het ECF onvoldoende behandeling van het discussiestuk vreest, heeft het een verzoek gedaan om er de hoogste prioriteit aan te geven. Volgens het ECF is een actieplan voor de Europese bouw op het gebied van research, ontwikkeling en onderwijs, hard nodig.

Reageer op dit artikel