nieuws

EIB-krediet van half miljard voor IJburg

bouwbreed Premium

De Europese Investeringsbank (EIB) leent de gemeente Amsterdam f. 500 miljoen voor de ontwikkeling van de nieuwbouwwijk IJburg, aldus de gemeente maandag.

Op de Europese top in Amsterdam, vorig jaar juni, kreeg de EIB een speciale rol toebedeeld bij de verbetering van de werkgelegenheid in de Europese Unie. De bank zou een miljard ecu ( – 2,2 miljard) beschikbaar stellen aan leningen die de werkgelegenheid ten goede zouden komen, zoals stadsvernieuwing. Het IJburg-project valt onder deze overeenkomst.

De EIB, een instelling van de Europese Unie, i s’s werelds grootste institutionele kredietverstrekker. De lening aan de gemeente Amsterdam is een van de grootste die de bank ooit voor een Nederlands project beschikbaar heeft gesteld.

Reageer op dit artikel