nieuws

Efficient

bouwbreed

Schone energie is een onderwerp dat nauwelijks leeft bij de Nederlandse burgers en in de bouwwereld, zo blijkt uit onderzoek. Om dat te veranderen begint het ministerie van Economische Zaken dit jaar een campagne om het draagvlak voor duurzame energie te vergroten. Ook het pas opgerichte projectbureau Duurzame Energie moet voor een kentering zorgen.

Het tijdschrift Efficient sprak met Stefan Wink van Novem die de campagne moet vormgeven en met de directeur van het projectbureau, Ad Brogtrop. Deze laatste pleit onder andere voor vrije handel in energie door particulieren, los van de energiebedrijven. “Bedrijven zouden duurzame energie moeten kunnen kopen. Waarom zouden zij niet naar windmolen-boer Jansen op de hoek gaan?”

Efficient, Ten Hagen en Stam, telefoon 070-3045700.

Reageer op dit artikel