nieuws

Duurzaam bouwen tot in het detail

bouwbreed

Allemaal duurzame details staan er in de nieuwste uitgave van de Stichting Bouwresearch die is samengesteld door adviesbureau Nieman uit Utrecht. SBR komt daarmee tegemoet aan de wens tot inzicht in duurzaam bouwen op het niveau van de detaillering.

De publicatie is gebaseerd op het Nationaal Pakket Duurzaam Bouwen en is de eerste uitgave in de serie DuBoPractica.

In ‘Duurzaam detailleren’ komen veertig vaste en variabele dubo-maatregelen aan de orde die voor het detailniveau relevant zijn. Behalve op de dubo-eisen is ook gelet op de goede bouwtechnische kwaliteit, uitvoerbaarheid, toepasbaarheid en onderhoudsgevoeligheid. De maatregelen worden groepsgewijs toegelicht en voorzien van de voors en tegens van bepaalde materialen en de kostenconsequenties.

Stichting Bouwresearch , Rotterdam, 010-4114111.

Reageer op dit artikel