nieuws

Den Haag stelt actiecomite gerust over kustlocatie

bouwbreed

Ze hebben er even op moeten wachten maar het Comite Deining aan Zee en de Stichting Duinbehoud hoeven zich wat de gemeente Den Haag betreft vooralsnog geen zorgen te maken over de ontwikkeling van een kustlocatie. “De kustlocatie past niet in het beeld van de woonstad. De voordelen wegen niet op tegen de nadelen”, aldus het Haagse college van B en W in een brief aan beide organisaties.

Zowel het Comite Deining aan Zee als de Stichting Duinbehoud klopten bijna een jaar geleden bij de residentie aan en uitten hun zorgen over de plannen voor bebouwing voor de kust van Scheveningen. Beide wilden een statement van de gemeente Den Haag over het bouwen in de Noordzee.

Beantwoording van deze vraag heeft even op zich laten wachten. Dit omdat de residentie vorig jaar aan het discussieren sloegn over Den Haag in het jaar 2025. Nu, dat beeld heeft het college inmiddels helder voor ogen staan. En daarin past voorlopig geen kustlocatie, zo schrijft het de bezorgde comites. “Met u zijn wij van mening dat de functies van de kust voor natuur, recreatie en veiligheid dienen te worden veiliggesteld”, aldus B en W.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels