nieuws

Case vernieuwt door het gehele programma heen

bouwbreed Premium

Case Poclain introduceert op de Bauma twee verbeterde knikladers die de toevoeging ‘Plus’ meekregen, drie nieuwe schrankladers en een nieuwe serie aanbouw-materieel voor de door Case op de markt gebrachte minigraafmachines en compacte wielladers.

Sterkere motoren, betere remmen, vergrote wielbases, cabines die meer comfort bieden, servicevriendelijker en een snelkoppelsysteem zijn de belangrijkste kenmerken van de nieuwe knikgestuurde wielladers 121B Plus en 221B Plus.

Beide wielladers worden nu aangedreven door een viercilinder dieselmotor van Perkins die een vermogen afgeeft van 43 kW. Dit betekent een toename van 7 kW. Daarnaast is het maximum koppel 42% hoger geworden. De machines worden hydrostatisch aangedreven via een bak met twee versnellingen zowel voorwaarts als achterwaarts. Schakelen en sturen vindt plaats via een elektrohydraulische hendel. Nieuw is ook een kruipgangpedaal waardoor de rijsnelheid, die maximaal 24 km per uur bedraagt, zeer precies gedoseerd kan worden.

De werkdruk van het hydraulisch systeem is bij de ‘Plus’-machines van 190 tot 230 bar verhoogd. Mede hierdoor zijn de werkcycli sneller en is het indringingsvermogen met 21% toegenomen. Voor een betere tractie is de werkdruk van het rijwerk tot 440 bar opgevoerd.

Door de wielbasis van 2050 tot 2130 mm te vergroten, is de stabiliteit van de machines groter geworden. De nieuwe ROPS/FOPS cabine is stiller geworden. Het geluidsniveau bedraagt nu in de cabine 73 dB(A).

Schrankladers

Met de introductie van drie nieuwe schrankladers kan Case Poclain nu ook de gebruikers van de zwaardere modellen van dit materieel bedienen. De drie nieuwe modellen hebben de typeaanduidingen 85 XT, 90 XT en 95 XT.

De drie schrankladers hebben allen een vier liter Case dieselmotor aan boord die voor het kleinste model een vermogen afgeeft van 49,2 kW, terwijl voor de grotere modellen een motor met turbo aanwezig is die een vermogen afgeeft van 55,2 kW. De bedrijfsgewichten van de nieuwe schrankladers zijn: 3570, 3990 en 3990 kg.

De schrankladers hebben aandrijving over alle wielen waarbij hydraulische rijmotoren via een in een oliebad lopende ketting de aandrijfassen aandrijven. De draairadius, gemeten aan de buitenkant van de laadschop, bedraagt: 2130, 2200 en 2240 mm. De machines werken met een bakinhoud van 0,36 tot 0,92 m3.

Aanbouwmaterieel

Om de inzetbaarheid van materieel zoals minigraafmachines en compacte wielladers te vergroten, brengt Case als noviteit een vrijwel compleet scala aanbouwhulpstukken op de markt voor dit type machines. Dit naast een aanbouw-programma voor de grotere machines.

De nieuwe serie is geschikt voor de minigraafmachines van 1,45 tot 4,7 ton en voor de schrankladers tot een bedrijfsgewicht van vier ton.

Naast een grote keuze uit bakken, bestaat de serie aanbouwhulpstukken uit betonscharen, boomstronkfrezen, dozerbladen, grondboren, hydraulische hamers, kantelbakken, keerbezems, palletvorken, koudfrezen en asfalt-en betonzagen.

Tot de geheel nieuwe serie aanbouwhulpstukken behoren ook hydraulische boorhamers.

Aan de bestaande serie schrankladers voegt Case nog een drie modellen toe met een eigen massa van 3,57 tot 3,99 ton.

Reageer op dit artikel