nieuws

Arm en rijk bij elkaar, het grote verevenen is begonnen

bouwbreed Premium

Vijftien woningcorporaties hebben hun aangekondigde samenwerking in de Socratesgroep gisteren officieel beklonken. De oprichting is het antwoord op het verzoek van de politiek aan de corporaties zelf met initiatieven te komen om de verschillen tussen arme en rijke corporaties te verkleinen. Het is de bedoeling dat de rijkere leden van de Socratesgroep hun geld inzetten voor projecten die de armste leden niet zelf kunnen betalen.

Een maand geleden zijn De Woonplaats in Groenlo en AWV Volkshuisvesting in Delft overeengekomen dat ze gaan samenwerken voor het herstel van een hoogbouwcomplex in Delft. Als tweede voorbeeld noemt de groep de herstructurering van de Oosterparkwijk in Groningen.

De vijftien corporaties beheren gezamenlijk meer dan 150.000 woningen en zijn goed voor ruim f. 1 miljard.

Reageer op dit artikel