nieuws

Akkoord over bouw 1150 huizen tussen Sittard en Geleen

bouwbreed Premium

De bouw van 1150 woningen door IBC/Vastgoed en Bouwfonds Woningbouw in het Middengebied tussen Sittard en Geleen kan beginnen. De gemeenteraad van Geleen heeft donderdagavond, na een marathonvergadering van viereneenhalf uur, besloten tot een samenwerkingsovereenkomst.

Met de bouw van het aantal woningen wordt voldaan aan de Vinex-taakstelling die aan het stadsgewest Sittard/Geleen is opgedragen. In het plan is een kostenbesparing doorgevoerd van circa f. 20 miljoen. Zo hoeven de aanwezige aardgasleidingen niet te worden verplaatst. Dit geld zou aanvankelijk terugvloeien in de gemeentekas en gebruikt worden voor infrastructurele werken zoals de aanleg van de Westelijke Randweg, de inrichting van de Rijksweg tot Boulevard en voor een deel van het Landschapspark de Graven. Deze taak nemen de projectontwikkelaars nu, in het kader van ‘tegenprestatie in natura’, voor hun rekening.

Reageer op dit artikel