nieuws

Afspraken over werkgelegenheid in baksteenindustrie

bouwbreed

De werknemers in de Nederlandse baksteenindustrie zouden in een nieuwe cao een loonsverhoging van 3,75% gerealiseerd willen zien. Mocht een tweejarige cao worden afgesproken, dan zou eenzelfde percentage voor het tweede jaar moeten gelden.

Dat vindt de vakgroep Steen en Glas van de CNV Bedrijvenbond. Daarnaast wil de bond verhoging van de eindejaarsuitkering van een tot vier procent en een toeslag van 50% bij werken op zaterdag in bedrijven, waar de 36-urige werkweek is ingevoerd.

Bovendien zou per bedrijf een procent van de loonsom moeten worden gereserveerd voor werkgelegenheidsprojecten, waarmee de verwachte daling van de werkgelegenheid te lijf kan worden gegaan. De bond wil ook de mogelijkheden tot bijscholing stimuleren

Voor oudere werknemers wil de bond uitbreiding van het aantal vrije dagen met 16 tot 56 uur, afhankelijk van de leeftijd.

De eerste onderhandelingsronde begint maandag 16 maart.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels