nieuws

Aanleg Zutphens vakantiepark op de lange baan

bouwbreed Premium

In een spoedprocedure bij de Raad van State is het nieuwe bestemmingsplan geschorst, dat de gemeente Zutphen opstelde voor het vakantiehuizenpark Vesting De Bronsbergen. Een ondernemer wil in dat park naast een zwembad en andere sportvoorzieningen 200 woningen realiseren.

De kwestie werd bij de Raad van State onder andere aangekaart door De Stichting Bronsbergen. Samen met andere tegenstanders vrezen de Zutphenaren hun ‘uitloopgebied’ kwijt te raken. Volgens de ondernemer zal zijn park Zutphen juist veel goeds brengen. Hij meende dat de plaatselijke middenstanders zullen profiteren van de koopzin van de huizenbezitters. Nu het bestemmingsplan geschorst is, kunnen er voorlopig geen bouwvergunningen worden verleend. De nu uitgesproken schorsing blijft van kracht totdat de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State zich in een zogenoemde bodemprocedure een definitief oordeel heeft gevormd over het aangevochten

Reageer op dit artikel