nieuws

Wie het eerst komt…

bouwbreed

Hoe hoog de druk op de huizenmarkt op de Heuvelrug is bleek donderdag en vrijdag in Rhenen. Vrijdagochtend om 9 uur startte de verkoop voor 21 luxe woningen, varierend in de prijs van 5 ton tot 1 miljoen. Fel begeerde woningen, zo bleek makelaar Jan Scheffer toen hij donderdagochtend om 7 uur uit zijn slaapkamerraam keek: op z’n parkeerterrein stond een caravan met daarop een spandoek “ik was hier als eerste”. De tekst behoefde bijstelling, op het naast gelegen parkeerterrein had de enige echte nummer een zich nog vroeger genesteld.

In de loop van de donderdag liep het parkeerterrein vol en ’s middags maakte zich 23 aspirant-kopers op voor een hele lange nacht. Beduusd over zoveel belangstelling – ook wethouder J. Fukkink van Rhenen sloeg z’n kampement bij de makelaar op – liet aannemer Joop van Nieuwenhuis een schaftkeet en een mobiel toilet aanrukken. Projectontwikkelaar G. van der Glind koesterde z’n clienten met salades en sate en ’s nachts rondom de vuurpotten groeide de saamhorigheid tussen de toekomstige buren.

Nog niet eens zo zeer de nog te bouwen huizen, vooral de toplocatie oefende aantrekkingskracht uit. Het plan wordt uitgevoerd op de noordhelling van de Utrechtse Heuvelrug en de bewoners kijken uit over de Gelderse Vallei. Het is een van de laatste plannen voor luxe woningbouw in Rhenen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels