nieuws

Warmte-element door een persoon te monteren

bouwbreed

Velta brengt twee nieuwe vloerverwarmingselementen: de Velta tecto en de Velta siccus. De Velta tecto is door een persoon te installeren. Dit ondanks de forse afmeting van 1450 x 850 mm. Dat komt, omdat zowel de noppenplaat als de onderliggende isolatieplaat een vrij harde persing hebben, waardoor ze goed transporteerbaar zijn.

De tecto noppen hebben een speciale zeshoekige vorm. Als de bovenplaat eenmaal op de isolatieplaat is gedrukt, is deze niet meer gemakkelijk los te krijgen. Dat heeft voordelen voor de stabiliteit. Tecto heeft dan ook patent aangevraagd op het systeem.

De platen zijn gemakkelijk af te korten. Daarbij gaat de verbindingsrand weliswaar verloren, maar door het afbreken van een aantal isolatienoppen is een nieuwe verbindingsstrook te imiteren.

Met behulp van diagonale buishouders zijn de kunststof verwarmingsbuizen van 14 mm diameter en een wanddikte van 2 mm behalve haaks, ook onder een hoek van 45 gr. te leggen. De verschillende mogelijkheden van de plaat beperken de snijverliezen tot een minimum. Een snijraster maakt het op maat snijden eenvoudig. De elementen zijn tegen beschadiging beschermd door een afdekfolie.

Door de vorm van de noppen blijven de leidingen vast op hun plaats liggen. Door de noppen is een vaste buisafstand gegarandeerd.

De gietmortel anhydriet en het aanmaakwater, die als vloer over de elementen worden gegoten, hebben geen nadelige invloed op de elementen. Voor het koppelen van de elementen heeft het bedrijf een overbruggingselement.

Velta siccus

De Velta siccus is een vloerverwarmingselement, dat speciaal is ontwikkeld voor renovatieprojecten. Het is ook voor wandverwarming te gebruiken. Het is een droge constructie-element. Dat wil zeggen, dat het in droge vloer- en wandconstructies is toe te passen.

De elementen zijn te monteren onder bijvoorbeeld Knauf- en Fermacel vloerelementen en achter gipskartonwandplaten.

Als vloerconstructie is een minimale dikte haalbaar van 50 mm. Alle gangbare vloerbedekkingen zijn erop aan te brengen. Om de warmte-afgifte van het verwarmingselement niet al te veel te belemmeren, mogen ze geen hogere lambdawaarde hebben dan 0,15 m2K/W. Omdat het hier een droge constructie betreft, kan de bouwtijd kort zijn.

De Velta siccus is opgebouwd uit een een montageplaat met aluminium warmtegeleidingslamellen. De kunststof leidingen zijn in een gleuf van de lamellen ondergebracht.

Bij een anhydriet-vloer moet de vloerdikte minimaal 55 mm zijn voor een voldoende lastenverdeling en tegen doorbuigen. Het statische gewicht bedraagt bij een droge constructie 25 kg/m2, en bij een cementdekvloer 61.

Het Velta tecto vloerverwarmingselement heeft een hoge stijfheid.

Het Velto siccus vloerverwarmingselement is speciaal ontworpen voor renovatieprojecten.

Reageer op dit artikel