nieuws

Wageningen kiest ontwerp voor bouwlocatie

bouwbreed

Vier combinaties van architecten en stedenbouwkundigen hebben anoniem een ontwerp gemaakt voor een woninbouwplan op de plaats van het huidige sportfondsenbad in Wageningen. Een vakjury heeft ze al beoordeeld en op het gemeentehuis worden ze tentoongesteld. Via een enquete kunnen de Wageningers ook zelf aangeven welk ontwerp zij het meest waarderen. Eind februari maakt het gemeentebestuur de winnaar bekend.

De verplaatsing van het Sportfondsenbad levert de gemeente Wageningen binnenkort een prachtige woningbouwlocatie op. Het zwembad en aangrenzend gebied ligt tussen de historische binnenstad en het rivierenlandschap langs de Rijn. Om zoveel mogelijk goede ideeen te verzamelen voor dit inbreidingsplan schreef de gemeente Wageningen de besloten prijsvraag ‘Tussen Stad en Natuur’ uit.

De winnaar van de prijsvraag krijgt het recht zestig procent van de woningen te bouwen. De tweede prijs omvat de resterende veertig procent.

Reageer op dit artikel