nieuws

Verbouw vliegveld Lelystad tot business airport

bouwbreed

Met het slaan van de eerste paal voor een nieuw stationsgebouw is de eerste stap gezet voor de ombouw van vliegveld Lelystad tot business airport. Volgens directeur P. Kraaijeveld zal het vliegveld in de toekomst een groot deel van de zakenvluchten overnemen.

Dit past in het beleid van minister Jorritsma om Schiphol te ontlasten. Het kan zelfs zover gaan, dat na de geplande baanverlenging op Lelystad zakenvluchten in het geheel niet meer op Schiphol welkom zijn.

In het nieuwe luchthavengebouw komen onder meer een verkeerstoren, kantoren en een wacht- en ontvangstruimte. Gedeputeerde P. Loos sprak de verwachting uit dat de baanverlenging, essentieel voor de ombouw van Business Airport Lelystad, in 2000 zal zijn gerealiseerd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels