nieuws

Trace A74 valt slecht bij Venlo en Tegelen

bouwbreed Premium

Het ontwerp-trace van de A74 is slecht gevallen bij de gemeentebesturen van Venlo en Tegelen. Het trace moet straks de A67/A73 met de Duitse Bundesbahn 1 verbinden waarbij het verkeer via de Klagenfurtlaan in beide plaatsen loopt.

Verwacht wordt dat het trace Klagenfurtlaan aan de druk bereden Kaldenkerweg – waar nu veertien auto’s per etmaal rijden – drieduizend per etmaal toevoegt. “Niet acceptabel”, zeggen Venlo en Tegelen.

De provincie heeft in het kader van de Trajectnota/MER modellen ontwikkeld waarbij de variant Klagenfurtlaan hoge ogen gooit. De provincie Limburg heeft de klankbordgroep, die zich bezig houdt met de problematiek van de toekomstige A74 als verbindingsweg met A67/ A73 en Bundesbahn 1, op de hoogte gesteld.

Reageer op dit artikel